Posts

Showing posts with the label contoh surat

DOWNLOAD FORMAT SURAT KETERANGAN AKTIF MENGAJAR UNTUK SEMUA JENJANG 2016/2017

Image
DOWNLOAD FORMAT SURAT KETERANGAN AKTIF MENGAJAR UNTUK SEMUA JENJANG 2016/2017


File FORMAT SURAT KETERANGAN AKTIF MENGAJAR UNTUK SEMUA JENJANG 2016/2017  ini merupakan berkas yang kami sediakan untuk para Pengajar terutama Guru, guna melengkapi dokumentasi atau sebuah bahan yang bisa dijadikan sebagai referensi dalam pelaksanaan kegiatan proses belajar mengajar atau pekerjaan kantor lainnya. Secara umum berkas ini berformat doc. (word), namun bisa saja berbentuk excel (.xlxs) dan PDF. Dengan adanya FORMAT SURAT KETERANGAN AKTIF MENGAJAR UNTUK SEMUA JENJANG 2016/2017  kami berharap Bapak/Ibu Guru seluruh Nusantara jadi bisa lebih mudah dalam mengerjakan pekerjaannya karena file pendukung yang dimaksud dapat diDownload melalui Link di bawah ini :

DOWNLOAD HERE

silahkan download dan bagikan semoga bermanfaat bagi yang membutuhkan. Salam.

Contoh Surat Permohonan Pertukaran Tempat Pekerjaan Part 2

Image
Contoh Surat Permohonan Pertukaran Tempat Pekerjaan Part 2 | Hai semua, semoga semua sihat hendaknya.. Okey, sebelum ini admin pernah kongsikan beberapa contoh untuk anda contoh surat pertukaran tempat kerja yang mungkin sedikit sebanyak membantu anda yang mana tahu memang takde idea langsung macam mana bentuk atau format yang sesuai berkaitan surat tersebut. So mana yang tak baca lagi yang part 1 tu, boleh tengok pada link ini : Contoh Surat Permohonan Pertukaran Tempat Pekerjaan Part 1 Dan berikut adalah 3 contoh surat untuk part 2:


CONTOH 1
SUHAILA BINTI SHAABAN GURU J-QAF SK TAMAN DAMAI JAYA JALAN MAKMUR TAMAN DAMAI JAYA 81300 SKUDAI JOHOR                                                                                               16 APRIL 2010
Tuan/Puan,
PERMOHONAN PERTUKARAN SUKA SAMA SUKA
Dengan ini merujuk kepada perkara di atas. Saya seperti nama di atas ingin memohon pertukaran suka sama suka di antara Ahmad Sukri bin Ramli yang beralamat SK Abu Bakar, 28400 Mentakab Pahang dengan s…

Contoh Surat Permohonan Pertukaran Tempat Pekerjaan Part 1

Image
Contoh Surat Permohonan Pertukaran Tempat Pekerjaan | Di sini admin kongsikan beberapa contoh untuk anda yang tercari-cari contoh surat pertukaran tempat kerja yang mungkin ada masalah jauh dengan suami, masalah jauh dengan orang tua, masalah jauh dengan tempat tinggal, masalah kewangan dan macam-macam lagi alasan. Tak dilupakan juga, untuk pekerja yang dihantar jauh ke borneo nak balik bertugas di semenanjung pula pun ada. Koleksi di bawah ini hanyalah contoh, jika anda ada idea atau ayat-ayat yang lebih power, tambahkan aje. Mana tahu berkesan lagi. Berikut adalah contoh-contoh surattersebut:


1. Contoh Surat Permohonan Pertukaran (Suka sama Suka)
Nama pemohon Juruteknik Komputer (FT17) alamat jabatan pemohon tarikh
Ketua Pengarah Perkhidmatan Awam Jabatan Perkhidmatan Awam Bahagian Perkhidmatan Aras 6, Blok C2, Parcel C Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan 62502 Putrajaya (u.p: Encik Fadzil Hisham Bin Jalaludin)
Melalui dan Salinan kepada:
jabatan pemohon dan alamat kementerian pemohon dan alam…

Tindakan Anda Jika Ditamatkan Perkhidmatan, Dibuang Tanpa Notis dan Alasan Munasabah

Image
Tindakan Anda Jika Ditamatkan Perkhidmatan, Dibuang Tanpa Notis dan Alasan Munasabah | Assalammualaikum, salam sejahtera semua pembaca dan pengunjung blog contoh resume dan temuduga ini. Hari ini admin nak kongsikan 1 perkara berkaitan dengan pekerja. Yes, pekerja. Admin nak kongsikan hak seorang pekerja jika seseorang pekerja dibuang kerja oleh majikan 24 jam tanpa notis, tanpa alasan munasabah tanpa diberikan baki gaji atau apa-apa tanpa faedah penamatan (jika bekerja lebih 1 tahun). Jika ada diantara anda, saudara mara anda, terkena atau mengalami nasib demikian, jangan risau, anda boleh pergi ke Pejabat Tenaga Kerja yang berdekatan untuk membuat laporan atau tuntutan seperti di atas.

Okey, yang pertama adalah notis. Notis adalah 1 bentuk bertulis yang akan diberikan sama ada jika pekerja hendak berhenti, pekerja wajib menyerahkan dahulu notis kepada majikan, begitu juga jika majikan hendak memberhentikan pekerja, perlu bagi notis bertulis (berapa bulan notis bergantung kepada kontr…